Planta care arde grăsimile și absoarbe gazele. Ghimbirul nu este doar delicios. Gingerolul, o componentă naturală a rădăcinii de ghimbir, aduce beneficii motilității gastrointestinale – viteza cu care alimentele ies din stomac și continuă de-a lungul procesului digestiv.
Consumul de ghimbir încurajează o digestie eficientă, astfel încât alimentele nu zăbovesc atât de mult timp în intestin.
CITEȘTE ȘI: Planta care curăță ficatul, scade tensiunea și colesterolul
„În Evul Mediu se spunea că este un trimis al zeilor. Ghimbirul este o plantă, o rădăcină care acum se folosește în întreaga lume.
Rețetă de ceai delicios:
În primul rând, ghimbirul are acțiune antivirală. Stimulează sucurile digestive, ca să putem asimila mai repede alimentele, să le putem digera. Absoarbe gazele de la nivelul mucoasei intestinale. Favorizează digestia, ajută digestia.
Putem să-l folosim în fiecare zi. El are acele imuno-modulatoare, are acțiune antivirală foarte puternică, chiar pe tipuri de virusuri haemophilus influenzae care dau în proporție de 80% bolile de tract respirator.
Și hreanul, și ghimbirul și muștarul acționează foarte bine”, a spus Daniela Bușneag, medic homeopat și apifitoterapie.
Este ghimbirul antiinflamator? Studiile arată că este posibil, pentru că ghimbirul conține peste 400 de compuși naturali, iar unii dintre aceștia sunt antiinflamatori.
Încurajarea golirii stomacului poate ameliora disconfortul provocat de greața provocată de:
Consumul de ghimbir poate reduce fermentația, constipația și alte cauze ale balonării și gazelor intestinale.
CITEȘTE ȘI: Planta tropicală care îţi vindecă ficatul. Se găseşte sub formă de extract în farmaciile din România
Ghimbirul conține antioxidanți. Aceste molecule ajută la gestionarea radicalilor liberi, care sunt compuși ce pot deteriora celulele atunci când numărul lor crește prea mult, potrivit dcmedical.ro.